خدمات تعمیر دستگاه cnc

Cnc Machine Repair

ارائه خدمات تعمیر انواع دستگاه سی ان سی

امروز با توجه به صنعتی شدن جوامع و نیاز روز افزون به تولید قطعات با کیفیت بالاتر و در زمان کوتاه‌تر، تمامی صنایع روی به تجهیزات با دقت و سرعت بالاتر آورده‌اند. یکی از صنایع مهم امروزی نیز صنعت ماشین‌کاری، ساخت و تولید تجهیزات و قطعات مختلف است. که برای همگام شدن با سرعت بالای رشد جمعیت جهانی، روی به استفاده از ماشین های سی ان سی مختلف، که توانایی کار مداوم و تولید محصولات با کیفیت، با دقت و در نرخ تولید بالا را دارد، آورده است. امروزه دستگاه‌های مختلف ماشین‌کاری، توسط سیستم‌های کنترل عددی (cnc) هدایت می‌شوند. با توجه به کاربرد دستگاه cnc و میزان پیچیدگی بیشتر آن‌ها نسبت به نمونه‌های سنتی، نیاز به تعمیر و نگهداری آن‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. در این نوشتار به صورت خلاصه به مبحث تعمیرات دستگاه cnc می‌پردازیم.

در ابتدا برای آشنایی بیشتر با مبحث تعمیر ماشین cnc و پی بردن به علل رایج بروز مشکل در آن، بهتر است با اجزا مختلف دستگاه سی ان سی و قطعات آن آشنا شویم. در ادامه به طور کلی سیستم‌های مختلف دستگاه cnc را خواهیم شناخت و به تجهیزات و قطعاتی که بیشترین میزان خرابی را دارند اشاره خواهیم کرد.

برای سفارش تعمیر تخصصی انواع دستگاه سی ان سی فرم سفارش تعمیرات را تکمیل و ارسال نمایید و در صورت نیاز به مشاوره در واتساپ پیام دهید

توضیحات تکمیلی

معرفی اجزای مختلف دستگاه های سی ان سی

معرفی اجزای دستگاه cnc

به طور کلی می‌توان تمام دستگاه‌های cnc را به دو بخش سخت افزاری و نرم‌افزاری تقسیم بندی کرد. بخش سخت افزاری خود به دو بخش مکانیکی و الکتریکی تقسیم می‌شود. بخش مکانیکی شامل تمام قطعات مکانیکی و دخیل در فرآیند ماشین‌‌کاری مورد نظر را شامل می‌شود. و بخش الکتریکی مسئول تامین برق و هدایت و کنترل ماشین cnc توسط کنترلر آن را بر عهده دارد. بخش نرم‌افزاری نیز به نوعی، زبان دستگاه سی ان سی است؛ که به کمک آن می‌توان فعالیت دستگاه را کنترل کرد.

هر یک از بخش‌های فوق دارای سیستم‌های جداگانه‌ای هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

نام قطعه معرفی قطعه و دلایل خرابی آن
سروو موتور یکی از اجزا مهم ماشین cnc، سرو موتور آن است. سرو موتور سی ان سی به دو بخش کلی قدرت و انکودر تقسیم می‌شود. در زمینه تعمیر سرو موتور cnc، این نکته قابل ذکر است که معمولا بخش انکودر که وظیفه دریافت و ارسال اطلاعات را بر عهده دارد، دچار خرابی می‌شود. علت آن می‌تواند عوامل مختلفی نظیر افت ولتاژ، فشار کاری بالا، اتصال کوتاه در مدارهای الکتریکی، افت جریان و قطعی کابل باشد.
سیتم انتقال حرکت سیستم انتقال حرکت بخشی دیگر از تجهیزات دستگاه سی ان سی، نظیر بال اسکرو، میله ماری و موتور را شامل می‌شود. یکی از اجزا مهم در این سیستم که میزان خرابی بیشتری دارد، بال اسکروها هستند. بال اسکروها در ماشین cnc، در واقع نقش پیچ و مهره ها در دیگر تجهیزات را دارند. با این تفاوت که به جای مقطع ذوزنقه، دارای مقطع نیم دایره هستند؛ تا میزان لقی بسیار کاهش یابد و دقت محورها بالاتر باشد.
سیستم اندازه گیری سیستم اندازه گیری دستگاه سی ان سی، وظیفه مشخص کردن محل دقیق نوک ابزار کار را بر عهده دارد. از تعدادی لامپ نوری، خطکش‌های متصل به محورها و ابزارهای دیگر تشکیل شده است. وجود هرگونه مشکل در سیستم اندازه‌گیری منجر به خطا در حین فرآیند مربوطه شده؛ و می‌تواند سبب بروز خرابی‌های بیشتری برای دستگاه شود.
واحد کنترلر واحد کنترلر ماشین سی ان سی، که از آن به عنوان برد کنترلر نیز یاد می‌شود؛ وظیفه دریافت و ارسال اطلاعات به بخش‌های مختلف دستگاه نظیر موتورها، رله‌ها، اسپیندل، سنسورها و اینورتر را بر عهده دارد. و هر گونه ایرادی در مدارهای الکتریکی آن سبب بروز مشکل و عمدتا از کار افتادن کلی دستگاه می‌شود.
اسپیندل اسپیندل همان جز چرخان دستگاه cnc است. یکی از اجزا مهم مکانیکی تقریبا تمام تجهیزات cnc به شمار می‌رود. که به واسطه ابزار متصل به آن، به طور مستقیم با قطعه کار در ارتباط بوده و در صورت بروز هرگونه اشتباه در سیستم نرم‌افزاری و کنترلر دستگاه، پیش از قطعات دیگر دچار آسیب خواهد شد. اسپیندل‌های ماشین های cnc به دو نوع آب خنک و هوا خنک تقسیم می‌شوند. عمده مشکلات و خرابی‌های اسپیندل دستگاه سی ان سی، شامل خرابی بلبرینگ‌ها، فن اسپیندل، سیم پیچی، مهره و شفت متصل به موتور اسپیندل است که عموما با تعویض مشکلات آن را برطرف می‌کنند.

سایر اجزا دستگاه سی ان سی

از جمله مشکلات رایج دیگر که برای ماشین cnc اتفاق می‌افتد؛ می‌توان به مواردی همچون لقی محورها و افتادگی میز، پس از کارکردهای طولانی اشاره کرد. که منجر به عدم تراز بودن میز می‌شود. یکی از علل افتادگی میز می‌تواند خرابی تورسیت‌ محورها به علت عمر بالای آن‌ها باشد. از دیگر اجزای برخی از نمونه‌های ماشین سی ان سی، محفظه تعویض ابزار و بازوی تعویض ابزار خودکار است. اگرچه خرابی آن مانع از کار افتادگی کامل دستگاه نمی‌شود؛ ولی می‌تواند سرعت فرآیند‌های مختلف ماشینکاری را کاهش دهد. چرا که نیازمند به تعویض دستی ابزار که فرآیندی زمانبر است خواهیم بود.

سیستم‌های دیگری نظیر سیستم‌های پنوماتیک، سفاله کش و سیستم خنک کننده، نیز در انواع دستگاه cnc وجود دارد. که هر یک وظایف مختلفی را بر عهده دارند. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به نگه داشتن ابزار توسط سیستم پنوماتیک اشاره کرد. هر یک از این سیستم‌ها نیز از آن‌جایی که عمدتا دارای بخش‌های متحرکی نظیر کمپرسور، پمپ، موتور و تسمه هستند، مستعد خرابی بوده و نیاز به بازرسی دوره‌ای و تعویض موارد مصرفی، نظیر تسمه‌ها هستند.

مراحل تعمیر ماشین های cnc

همانند تعمیر دیگر تجهیزات، برای تعمیر دستگاه cnc نخست باید نوع عیب موجود در سیستم شناسایی گردد؛ تا بتوان علت اصلی عیب را تعیین نمود. عموما دستگاه‌های سی ان سی، دارای سیستم‌های نرم‌افزاری هوشمندی هستند؛ که می‌توانند در قالب کد، نوع مشکل ماشین cnc را گزارش دهند. پس از شناسایی مشکل و تعمیر یا تعویض قطعه آسیب دیده، دستگاه مجدد با حداکثر توان به کار گرفته می‌شود تا از عدم وجود هر گونه خطا و مشکلی در سیستم‌های عملکردی اطمینان حاصل گردد.

مهم ترین نکات نگهداری از دستگاه های سی ان سی برای پیشگیری از خرابی آن ها

موارد مهم در هنگام تعمیر ماشین سی ان سی

در این بین موارد مهم در تعمیر دستگاه cnc بایستی مورد نظر قرار گیرد؛ تا دستگاه cnc پس از تعمیر در مدت کوتاهی مجدد دچار مشکل مشابه نگردد. برخی از این موارد مهم در تعمیر را می‌توان به صورت زیر برشمرد.

  • استفاده از قطعات اصلی و اورجینال
  • انجام تعمیر در مراکز معتبر و مورد تایید سازنده دستگاه و توسط تعمیرکاران حرفه‌ای
  • تعویض قطعات مستهلک شده به جای تعمیر و استفاده مجدد آن‌ها

پیشگیری قبل از خرابی

دستگاه cnc به علت ماهیت کاری، در ساعات متوالی و برای زمان‌های طولانی به کار گرفته می‌شود. همین عامل سبب نیاز بیشتر این تجهیزات به بازرسی‌های دوره‌ای می‌گردد. تا در صورت مشاهده ایرادات جزئی و مشکلات کوچک در زمان مناسب به رفع آن‌ها پرداخت. تا هزینه تعمیرات اساسی و ضرر و زیان اقتصادی ناشی از خاموشی دستگاه، به حداقل برسد. از این رو بازرسی دوره‌ای به منظور پیشگری قبل از خرابی امری حیاتی در نگهداری ماشین cnc به حساب می‌آید.

از جمله مزایای بازرسی دوره‌ای دستگاه، می‌توان به موارد زیر به صورت تیتروار اشاره کرد:

  • افزایش عمر مفید دستگاه
  • کاهش هزینه تعمیرات
  • جلوگیری از توقف ناگهانی خط تولید
  • کاهش حوادث و سوانح برای اپراتور دستگاه
  • کاهش استهلاک دستگاه

در ادامه می‌توان به مواردی اشاره کرد که با رعایت آن‌ها در حین کار، می‌توان نیاز به تعمیرات دستگاه cnc را به حداقل رساند:  

  • عدم اعمال فشار بیش از اندازه بر دستگاه
  • شناخت دقیق محدودیت‌های ابعادی و وزنی دستگاه
  • چک کردن انواع اتصالات و محکم بودن آن‌ها
  • بررسی عملکرد صحیح فن‌های دستگاه
  • بررسی روزانه سطح و فشار روغن دستگاه
  • تعویض فیلتر روغن در زمان مناسب
  • بررسی تسمه موتور اسپیندل در فواصل زمانی مشخص
  • کنترل سرعت اسپیندل در حین انجام هر فرآیندی

در انتها بیان این نکته خالی از لطف نیست که با توجه به وجود انواع و اقسام دستگاه‌های cnc در داخل کشور که شامل نمونه‌های داخلی و خارجی مدل‌های مختلف دستگاه cnc می‌باشد، نیاز به وجود تعمیرات، در داخل کشور نیز امری حیاتی است. از این رو شرکت‌های مختلف در داخل کشور اقدام به تربیت نیروهای متخصص در زمینه تعمیرات دستگاه cnc کرده‌اند و همچنین مراکز تعمیرات دستگاه cnc در شهرهای بزرگ و صنعتی نظیر تهران و اصفهان به راحتی یافت می‌شود. گروه انجینک دارای متخصصان حرفه ای و با تجربه در زمینه تعمیر انواع دستگاه سی ان سی می باشد. که در شهر های بزرگ مانند اصفهان و تهران خدمات خود را ارائه می دهد.

در صورت رضایت از خدمات ما، به ما امتیاز دهید و برای بهبود خدماتمان و حرکت در  جهت رفع نیاز های شما، نظرات خود را در قسمت کامنت ها برای ما بنویسید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

۳ دیدگاه در “تعمیر دستگاه cnc

  1. لیلی راعی گفت:

    مطالب مفید بودن
    ممنون از سایت خوبتون.

  2. جعفر نصیری گفت:

    سلام آموزش تعمیرات هم میدید

    1. انجینیک گفت:

      سلام فعلا دوره آموزشی نداریم اما اطلاعات خودتون رو با شماره تماس ارسال کنید ثبت نام شروع شد بهتون اطلاع میدیم. ۰۹۱۰۴۳۲۱۷۲۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *